bitcoinautomaat.nl

Bitcoin: de basics voordat je begint met beleggen

Bitcoin is steeds populairder aan het worden, waardoor het vaker wordt geaccepteerd als betaalwijze. Het is tegenwoordig zelfs al bij sommige werkgevers mogelijk om je salaris te ontvangen in cryptocurrency. Dit is een nieuwe manier en spannende ontwikkeling voor zowel werkgevers als werknemers. Heb je interesse in crypto, maar ben je hier nog niet helemaal van op de hoogte? In deze blog leggen we je het een en ander uit!

Wat is Bitcoin?

De Bitcoin is de eerst uitgevonden cryptocoin. Wie er precies achter deze ontwikkeling van cryptocurrencies zitten is niet geheel bekend. Er wordt echter wel vaak gesproken over Satoshi Nakamoto, hij zo mogelijk een deel uitmaken van een bepaalde groep die de cryptocurrency heeft uitgevonden. Bitcoin is in 2009 opgericht, en wordt steeds meer trending. Aangezien het de eerste cryptovaluta ooit is, is het de meest bekende cryptocoin. Naast Bitcoin zijn er nog zogeheten altcoins verkrijgbaar als Ethereum en Ripple.

Bitcoin, en andere cryptocurrencies als Ethereum en Ripple zijn computercodes die een geldwaarde met zich meedragen. Deze regels met codes worden gegenereerd door krachtige computers met een beveiligingssysteem wat blockchain heet.

Beveiligingssysteem

Een van de belangrijkste voordelen van Bitcoin is dat deze cryptomunt gedecentraliseerd is. Dit betekent dat het bitcoin-netwerk door geen derde partij wordt gecontroleerd. Het netwerk wordt beheerd door computers verspreid over de hele wereld. Dit zorgt ervoor dat meer mensen beginnen met investeren in cryptocurrency, omdat banken en overheidsinstellingen minder snel vertrouwd worden.

De waarde van Bitcoin

De precieze waarde van Bitcoin en andere altcoins wordt bepaald door wat mensen ervoor willen betalen. Op dit gebied zijn crypto’s erg goed te vergelijken met aandelen, aangezien er bij aandelen ook een punt ontstaat tussen vraag en aanbod. De koersen van cryptocurrency wisselen regelmatig, waardoor de kans op winst groter is. Het is daarom ook belangrijk te weten wanneer je het beste BTC kopen, verkopen of kunt behouden. Zo haal je de meeste waarde uit jouw Bitcoins.

Bitcoin verkrijgbaar bij brokers
Bitcoins en andere cryptovaluta zijn verkrijgbaar bij zogenaamde brokers, ofwel aanbieders. Het is van belang een betrouwbare broker te vinden voordat je begint met investeren. Op zoek naar een broker? Wij raden je aan een kijkje te nemen bij anycoindirect.eu. Na de aanschaf wordt de Bitcoin toegevoegd aan een online wallet. Wanneer dit geregeld is kan je beginnen met beleggen in crypto!